Hasznos alkalmazások

NYCmanAz okostelefonok és táblagépek korában számos alkalmazás segítségedre lehet New Yorkban. Egy idegen városban a tájékozódás problémás tud lenni, így a fejlesztők talán erre feküdtek rá a legjobban. Rengeteg alkalmazás épült a New York-i metró- és buszhálózatra. A legnagyobb turistalátványosságoknak saját alkalmazásuk is van, amelyek segítségével jegyet vásárolhatsz, tájékozódhatsz a látványosságon belül. A teljesség igénye nélkül alább néhány igazán hasznos.

 

Tömegközlekedés

Metrótérképek
metro
A New York Subway map alkalmazásban ugyanúgy böngészheted az éppen aktuális metrótérképet, ahogy a papíralapú társainál. Információkat kaphatsz a vonalak állapotáról, így könnyen naprakész lehetsz a felújítások okozta változtatásokról. A beépített útvonaltervezőnek hála konkrét címre is elnavigál. Szerencsére szinte minden platformra elérhető, a windows phone-tulajok pedig találnak egy másik hasonló alkalmazást az alábbi linken.

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link - -

Busztérképek
busmapSokakon már a metrótérkép kifog, ezért nem mernek buszozni. Tény, hogy elsőre elég kuszának tűnik a város busztérképe, de megéri elmerülni benne. Buszon ülve láthatod igazán lüktetni a sosem alvó várost, az ablakon át nem csak a soha véget nem érő alagutak falán lévő kábelrengetegben gyönyörködhetsz. Minden platformra megtalálod a számodra kedves alkalmazásokat:

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link Link

Interaktív
busmapÚgy érzed, képtelen vagy magad megtervezni az útvonalad? Túl átláthatatlan a hálózat? Ne ess kétségbe, ebben is több alkalmazás lehet segítségedre. Mindenképp meg kell említenünk a sokak által jól ismert Google Maps telefonos alkalmazását, ami minden platformra ingyenesen elérhető, és tökéletesen végzi a dolgát. Pontosan tudja a metró-, busz- és vonatmenetrendet, ráadásul több alternatív útvonalat is felajánl. Ha mégis kipróbálnál valami mást, az alábbi linkeken találsz neked tetszőt:

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link Link Link
Google Maps Link Link Link Link

Long Island Railroad
busmapHa hosszabb időre utazol a városba, és van időd körülnézni Long Islanden, esetleg ellátogatni egy várostól távolabb eső strandra, akkor jó eséllyel fogsz utazni a Long Island Railroaddal. A legtöbb állomáson van menetrend nyomtatott formában, de a hálózat olyan szövevényes, hogy első ránézésre bonyoult lehet. Az alábbi alkalmazások segítenek, hogy ne tévedj el, és időben elérd úticélod:

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link Link LinkCabsense
busmap Szinte lehetetlen olyan helyet találni Manhattanben, ahol ne látnál egy sárga taxit. Mégis, tudni szeretnéd hol van a legnagyobb esélyed leinteni egyet? A Cabsense ebben nyújt segítséget. GPS adatok millióit elemezve – fél csillagos lépésben – nulla és 5 között értékeli a kereszteződéseket. Értelemszerűen minél több csillagot kapott egy kereszteződés, annál röviden időn belül van esélyed taxit fogni. Az alkalmazás az időpontot is figyelembe veszi: ugyanaz a kereszteződés délelőtt más csillagot kaphat, mint délután. Ezáltal lehetőséget nyújt előre megtervezni, mikor melyik kereszteződéshez sétálj el a mihamarabbi taxifogás érdekében. Sajnos jelenleg csak iOS-re elérhető:

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link - - -

 

Városnézés

New York Pass
busmapA New York Pass alkalmazása az aktív városnézést segíti elő azoknak, akik a lehető legtöbb fizetős látnivalót szeretnének belesűríteni egy napba, és így a legtöbbet spórolni. Ha te sem vagy rest reggeltől estig talpon lenni, akkor te is elégedett leszel vele.

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link - -

Central Park
busmap A Central Parkot nagyon könnyű megtalálni, mégiscsak egy 4 km hosszú és 800 méter széles park a város szívében. De mit is találsz benne? Milyen látnivalók és programok vannak a parkon belül? Ezen kérdésekre ad választ ez az alkalmazás. A park – főleg nyáron – rengeteg szabadtéri programnak ad helyet. Ne maradj le róluk te sem!

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link - -

Top of the Rock
busmapVeled is előfordult már, hogy egy város gyönyörű panorámája tárult eléd, de nem tudtad mi merre van, és az előtted magasadó épületeknek mik is a nevük? Ebben nyújt segítséget a Top of the Rock kiterjesztett valóság alkalmazása. A telefonunkat magunk elé emelve, annak kameraképén keresztül kémlelve az elénk táruló látványt az alkalmazás ráírja az épületekre azok neveit. A nevekre bökve további információkat is kaphatsz róluk.

iOS Android Windows Phone Blackberry
Alkalmazás Link Link - -