Tanácsok a New York-i repülőjegyhez

NYCmanSok pénzt megtakaríthatsz a repülőjegyen, ha időben foglalsz, és nem ragaszkodsz a főszezonhoz. New Yorkban a főszezont a nyári hónapok, valamint a karácsonyi időszak jelenti. Ilyenkor a légitársaságok árai nem ritkán másfél-kétszeresére emelkednek a holtszezonban kínáltakhoz képest. Ha Budapestről indulsz, egy átszállással mindenképp számolj, és készülj fel a hosszú határátlépésre, akár a JFK-n, akár a LaGuardián landolsz.

 

Átszállások

BPNYBár nemrég még a Malév és a Delta Air Lines is működtetett közvetlen, menetrend szerinti járatokat Budapest és New York között, ma már legkevesebb egyszer át kell szállnod, ha a magyar fővárosból repülsz.

Európa nagyobb nemzeti légitársaságai mind tartanak fenn járatokat New Yorkba, így az átszállás helye jó eséllyel lehet London, Amszterdam, Párizs, Frankfurt, Zürich, Róma, Milánó vagy Madrid.

 Szezonok, árak

reptér biztonsági ellenőrzésA New York-i turizmus főszezonja a júniustól szeptemberig tartó időszak, télen pedig december hónapban utaznak a városba legtöbben. Nyáron városnézés, decemberben a karácsonyi vásárlások miatt érkeznek a turisták millió számra. A repülőjegyek árai ezzel nagyjából összhangban vannak: fő- és a holtszezon közti árkülönbség akár másfél-kétszeres is lehet.

A New York-i repülőjegyek esetén is igaz, hogy legjobb hónapokkal előre lefoglalni azokat. Ha egyedül utazol és indulásod dátuma nem egy fix nap, bízhatsz az irodák last minute-jegyeiben, de ez nagy kockázat, és nem minden esetben lesz olcsóbb, mint ha jó előre foglalsz. 

Repterek

airplane jfkNew York városnak két nemzetközi repülőtere van: a John F. Kennedy Airport és LaGuardia Airport. Az Európából érkezők java a JFK-n landol, de a Manhattanhez közel – New Jersey állam területén – fekvő Newark Airport is fogad európai járatokat.

Utasforgalmát tekintve a JFK a világ tizenkilencedik legforgalmasabb repülőtere; 2012-ben 49 millióan fordultak meg itt. A Newark ennél szerényebb, 33,9 millió utassal bírt 2012-ben, míg a LaGuardián 25,7 millióan jártak azévben.

 

Menetidő

sleeping airportA távolság légvonalban hétezer kilométer Budapesttől. Ezt a közvetlen járatok anno kilenc-tíz óra alatt tették meg, míg egy átszállással az út most legkevesebb nettó fél nap utazás.

A hosszú út után, érkezéskor még számolj minimum félórás határátlépéssel a reptéren, magyar állampolgárként, ESTA-val ez ugyanis egy nem rövid folyamat.