Spórolj a belépőkön

NYCmanA városnéző passzokkal sok pénzt spórolhat az utazó. A csomagban árult belépőjegyek azoknak valók, akik mindenképp felkeresnék a fizetős látnivalókat, múzeumokat, márpedig New Yorkban ilyenből sok van. Egy passzal akár az ár fele megtakarítható, a kínálat pedig széles: van passz, ami a legnépszerűbb látnivalókra korlátozódik, vannak tematikus csomagok, míg másnál szinte bármit megnézhetsz, ami belefér a kifizetett időbe.

 

CityPASS

New York CitypassA CityPASS annak való, aki a legnépszerűbb belépőjegyes látnivalóra kíváncsi. Az 1997-ben alapított vállalat 1998 óta kínál New York-i passzokat, eddig tizenegymillió ügyfelük volt a városban. Sikerük oka valószínű az, hogy az átlag turista igényeit szolgálják ki: a csomagban árult belépők mind felkapott helyekre szólnak, a passz az első használattól kezdve hosszan, kilenc napig él, emellett a spórolás mértéke nem kevés: negyvenhárom százalék.

Egy felnőtt CityPASS ára 106 dollár, míg a gyermek/ifjúsági passzé 79 dollár. Ennyi pénzért ide kapsz belépőt:

  • Az Empire State Building kilátójaCentral-Park-from-Top-of-the-Rock2

  • Amerikai Természettudományi Múzeum

  • Metropolitan Művészeti Múzeum

  • Modern Művészetek Múzeuma (MoMA)

  • Top of The Rock vagy Guggenheim Múzeum *

  • Szabadság szobor és Ellis Island vagy
   Circle Line Cruises (sétahajózás a Hudsonon) *

A *-gal jelöltek választhatóak.
 

New York Pass

New York PassA New York Pass egészen más logikát követ, mint a CityPASS. A kiváltott kártya nyolcvan látnivalóhoz enged szabad bejutást, ezek viszont csak annyi napon kereshetőek fel, amennyit kifizetsz. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha veszel egy napot a kártyádra, akkor azon az egy napon úgy szelektálsz a felsorolt látnivalók között, ahogyan jólesik. Minél több helyet tudsz beszorítani az idődbe, annál többet spórolsz, ezért ez elsősorban az aktív városnézést kedvelőknek való.

A megjelenését tekintve telefonkártyára emlékeztető New York Pass nyolcvan látnivalója között több túra szerepel, melyek turnusokban indulnak, így időhöz kötöttek. Tizenöt olyan úticél és program is akad ezek közt, ahova a kártyával nem kell sorban állni. A megtekinthető látnivalók, túrák listáját itt tudod böngészni, ezen a linken.

Fontos tudni, hogy a New York Pass az első használattól aktív. Célszerű reggel kezdeni vele, ugyanis nem huszonnégy órás periódusokra, hanem naptári napokra szól. Ha több napot veszel, tudd, hogy az egyben vett napokat egyben kell elhasználni – például, ha egy háromnapos New York Pass-t hétfőn aktiválsz, akkor az szerda éjjel lejár.

Egy egynapos New York Pass ára 85 dollár, gyermekeknek 60 dollár. A napokat halmozva jelentős kedvezményt kapni: egy teljes árú hétnapos kártya például 207 dollár. Az árlistát megtalálod a linken, itt.
 
Booking.com