Brooklyn látnivalói

NYCbroBrooklynt 1883 óta köti híd Manhattanhez, ennek ellenére karaktere és hangulata a szigetétől eltérő. A kerületet sakktáblaszerű elrendezéssel bíró utcák, alacsony építésű lakóépületek és kertes házak jellemzik. Régen a fák, az otthonok és a templomok városának becézték, ma pedig a The Planet, vagyis A Bolygó névvel szokás illetni. Utóbbit az itt élő nagyszámú spanyol, olasz, ír és zsidó lakosságnak köszönheti.

 

Figyelem!
A képre kattintva további információkat találsz az adott látnivalóról. A lap alján a listanézetet pedig térképnézet váltja fel.

 

Brooklyn Bridge

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA világ első acélkábeles függőhídja 1883 óta köti össze Brooklynt Manhattannel. A neogót stílusú híd népszerű a turisták körében, amit nagyrészt a róla látható panorámának köszönhet. Járdáiról tökéletesen belátni Közép- és Dél-Manhattan felhőkarcolóit, Brooklynt, tiszta időben pedig a távoli Szabadság-szoborról is jó fényképeket lehet csinálni.

A híd építéséhez számos tragédia kötődik. Terezője, John Augustus Roebling a munkálatok legelején szerzett halálos sebet, a főmérnöki pozíciót megöröklő fia pedig az építéshez használt keszonok hatása miatt lebénult. A túlnyomásos kabinok és a rossz munkakörülmények huszonhét munkás halálát okozták.

 

Brooklyn Múzeum

Brooklyn muzeumNew York második legnagyobb múzeuma Brooklynban, a Prospect Parkban működik. Számos neves gyűjteményt őriz, ilyenek például az afrikai és a csendes-óceániai területekről szerzett tárgyi emlékekből készült kiállítások, az amerikai őslakosok gyűjteménye, és a múzeum népszerű egyiptomi kollekciója.

A korban és térben széles gyűjtemény állandó kiállítási tárgyainak száma meghaladja a másfél milliót, de sok az időszakos kiállítás is. A kulturális antropológia mellett a múzeum művészettel is foglalkozik: számos festmény látható itt európai és amerikai festőktől.

 

Brooklyni botanikus kert

Brooklyni botanikus kertA Brooklyn Múzeum szomszédságában, a Prospect Parkban található a kerület növénykertje.

A hely tizenkétezer fajt mutat be különféle tematikus kerteken keresztül, melyek közül legnépszerűbbek a japán hegy- és tókert, az illatos füvészkert és a kétszáz Kwanzan cseresznyefából álló Cherry Esplanade, amely a májusi virágzáskor rengeteget érdeklődőt vonz. 

Coney Island

Coney IslandA Brooklyn déli részén lévő Coney Island egy félsziget, ami elsősorban strandja és vidámparkja miatt kedvelt. A nyári forróságban tömegek jönnek homokos partjára, hogy kiélvezzék az Atlanti-óceán hűs hullámait.

A strandolás mellett a sziget sokféle programra lehetőséget ad. Szomszédágában működik egy szebb napokat megélt vidámpark, ahol még ma is jár a világ egyik leghíresebb faállványzatos hullámvasútja, a Cyclone. De itt van a New York Aquarium is, tele különféle tengeri állatokkal.

 

Dumbo

DUMBO BrooklynBrooklyn művésznegyede az East River partjához közel, a Manhattan Bridge és a Brooklyn Bidge között mutatja legjobb arcát. Dumbo, azaz Down Under the Manhattan Bridge Overpass korábban a vízi kereskedelemhez kötődő építményeiről volt ismert. Az elhagyott raktárakat a hetvenes években kezdték el belakni a művészek, mára pedig a negyed javát magukévá tették. Dumbo hemzseg a galériáktól, stúdióktól, de az utcákon, köztereken sem ritkák a művészi installációk, festmények, dizájntárgyak.

A negyed hangulata egész évben magával ragadó, de különösen fesztiválok idején érdemes felkeresni. Mind közül a legnagyobb a háromnapos Dumbo Art Festival, melyet általában szeptemberben tartanak.

 

Prospect Park

OLYMPUS DIGITAL CAMERABrooklyn legnagyobb parkja, egyben a kerület nevét viselő múzeum és botanikus kert, valamint egy állatkert otthona. A Prospect Park pusztái és ösvényei tökéletes környezetet adnak a kikapcsolódáshoz, ahogyan tavai is, például a Lullwater, amelynek partján egy gyönyörű csónakház áll.

A park érdekessége, hogy területének egy részén meghagyták az eredeti növényzetet, így az idelátogatók megérezhetik, milyen lehetett a brooklyni természet évszázadokkal korábban, a telepesek érkezése előtt.


 
Booking.com