Fedezd fel!

Várost nézni nem annyi, mint egymás után kipipálni a látnivalók listáját. Ahhoz, hogy igazán megismerd New Yorkot, muszáj elmenned a parkjaiba, megmásznod a felhőkarcolóit, vagy kiélvezned valamelyik strandját egy forró nyári napon. Rengeteg itt a megismerni való,  fedezd fel!

 

Egyél jókat

new york tojásNem kell túl nyitott szemmel járnod az utcákat ahhoz, hogy észrevedd, milyen sokszínű ez a város. New York még túl fiatal ahhoz, hogy levetkőzze a bevándorló európaiak hagyatékait, ez pedig a helyi konyhakultúrában is erősen érződik. Szinte minden jelentős európai ételt megtalálni a város éttermeiben, pékségeiben vagy cukrászdáiban, de kora ellenére a New Yorknak már van számos saját különlegessége is.

A lap folytatása

 

Felhőkarcoló-túra

Top of The RockEmpire State Building, Chrysler Building, One WTC, Flatiron – néhány New York ikonikus felhőkarcolói közül. A város sziluettjét uraló építmények legtöbbje megérdemelné a figyelmet, annyi rekordert, építészeti úttörőt találni köztük. Némelyik felhőkarcolót meg is mászhatod.

A lap folytatása

 

Filmes helyszínek nyomában

epal1111Képtelenség lenne felsorolni minden mozifilmet, amit a városban forgattak az elmúlt bő száz évben. Nincs itt olyan utca, épület, vagy park, amely ne statisztált volna legalább egy forgatás alkalmával. A legfőbb filmes helyszín könnyen elérhető, mi pedig összegyűjtöttük a jobbakat.

A lap folytatása

 

Járd a parkokat

USA, New York, New York City, Central Park with skyline in backgroundNew York szerencsére nem csak egy acélból, betonból, üvegből és aszfaltból épült rideg massza. A végtelennek tűnő betondzsungelt rengeteg park szakítja meg, melyek legtöbbje sajátos hangulattal bír. Mind az öt kerület büszkélkedhet jó parkokkal, ezek a turisták és a helyiek számára egyaránt kiváló menedékek a nagyváros nyüzsgés elől.

A lap folytatása

 

Legjobb strandok

Strand New YorkbanKevésbé ismert New Yorkkal kapcsolatban, hogy kiváló strandjai vannak. A városhoz összesen 23 kilométernyi strand tartozik, akad köztük folyton zsúfolt és egészen csendes is. Legtöbbje sétánnyal, éttermekkel szegélyezett, vécével ellátott. A fázósaknak a vízhőmérséklet kevés lehet: az Atlanti-óceán nyáron itt csak egy kevéssel melegszik húsz fok fölé.

A lap folytatása

 

Sztárok nyomában

Di Caprio New YorkAl Pacino, Sting, Madonna, Leonardo DiCaprio csak néhány aközül a több tucatnyi világsztár közül, aki New Yorkot választotta otthonául. Világhírű zenészek, színészek és sportolók élnek a városban, különösen Dél-Manhattanben, ahol kis túlzással minden háztömbre jut valaki.

A lap folytatása

 

+1 – Tudtad-e?

new york nagy almaHa szeretnéd magad közelebb érezni a városhoz, lásd meg az összefüggéseket a néha értelmetlennek tűnő részletekben, ismerd meg a válaszokat a legextrémebb kérdésekre. Okítsd ki magad New York érdekességeiből, és nem fogsz rácsodálkozni a furcsa elnevezésekre, nem ér majd meglepetésként, ha Einstein szemgolyóiról, vagy egy manhattani aranykeresőről hallasz.

A lap folytatása