Queens látnivalói

NYCqueNew York legnagyobb, egyben második legnépesebb kerülete. Etnikailag nagyon sokszínű, a lakosság fele bevándorló, így nem meglepő, hogy itt található a város második legnagyobb kínai, valamint indiai negyede. Queens egy lakóépületekkel, kertvárosokkal és üzleti negyedekkel teli kerület. Bár mérete óriási, nem sok látnivalót rejt, a kevés között azonban több olyan akad, ami minőségi időtöltésre alkalmas.

 

Figyelem!
A képre kattintva további információkat találsz az adott látnivalóról. A lap alján a listanézetet pedig térképnézet váltja fel.

 

Amerikai Filmmúzeum

Amerikai FilmmúzeumEz az Amerikában egyedülálló múzeum a filmművészettel, a televíziózással és a digitális médiával foglalkozik. Bemutatja  a filmkészítés és a filmvetítés technológiáját, emellett a média amerikai kultúrára gyakorolt hatásait.

A múzeum óriási tárgygyűjteményében olyan filmes kellékek láthatók mint például a Birodalom visszavág Yoda-bábúi és William Wylner Ben Hurjának harci szekere.

 

Citi Field

Citi FieldA kétszeres World Series-győztes New York Mets baseballcsapat 2009-ben költözött új stadionjába, korábbi otthonuk, a Shea Stadium parkolójának helyére épített Citi Fieldbe. A stadion 900 millió dollárból épült és az állóhelyekkel együtt 45 ezer néző fér el benne.

A stadiont körbejárni se rossz program, de ide mégiscsak meccsre jönni érdemes igazán.

 

Flushing Meadows–Corona Park

flushing meadows corona parkNew York harmadik legnagyobb parkja a Flushing Meadosw-Corona Park, amely az 1939-40-es, majd az 1964-65-ös világkiállítás otthona volt. Utóbbiról két neves látnivalót őriz: a Unisphere földgömböt és a New York State Paviliont. Itt áll a Citi Field, ahogy a kerület állatkertje és több múzeum is.

A parkban találhatóak azok a teniszpályák is, ahol a US Open grand slam-tornákat rendezik. 

Louis Armstrong House

Louis Armstrong HouseA munkásosztály lakta Corona környéken áll Louis Armstrong dzsesszlegenda egykori otthona, amely ma múzeumként látogatható. A zenész 1943-tól 1971-es haláláig élt itt feleségével, Lucille-lel.

Az épület Armstrong munkásságát mutatja be, saját zenei gyűjteménye is megtekinthető benne. 

New York Hall of Science

new york hall_of_scienceA Flushing Meadows-Corona Parkban található a tudomány csarnoka. Az épület az 1964-65-ös világkiállításra nyílt meg, akkor az űrkutatás bemutatására szolgált, 1985-ben azonban tudományos múzeummá alakították. A múzeum a kiállítás több tárgyi emlékét őrzi, a fizika, a kémia és a biológia terén gazdag.

A gyűjtemény legismertebb darabjai, két hordozórakéta a csarnokon kívül áll. Az egyik a Mercury-program Atlasa, a másik a Gemini-program Titánja.

 

Unisphere

UnisphereA világ legnagyobb földgömbje a Flushing Meadows-Corona Park egyik fő látványossága. Az Unisphere az 1964-65-ös világkiállításra készült, azóta áll a park egy központi részén, szökőkúttal körbevéve.

A rozsdamentes acélból készült szerkezet negyvenhárom méter magas, a park legtöbb pontjáról jól látható.
 


 
Booking.com