Tippek

A tippek menü alatt talált információknak a várost járva veszed hasznát. Ha például hamar kiismered a helyi tömegközlekedést és városnéző passzal keresed fel a látnivalókat, sok időt és pénzt takaríthatsz meg. Érdemes elmerülnöd a különféle városnézési módokban is, ha érdekes élményekre vágysz, a hasznos alkalmazások közt pedig olyan programokat találsz, amelyek segítségével könnyen átlátod majd a New York-i káoszt. A rövid tippek zanzásított tanácsai közt megtudhatod például, hogy hol találod a legjobb kuponokat Manhattanben.

 

Így tömegközlekedj

bus1Minél jobban átlátod a helyi tömegközlekedést, annál több időt takaríthatsz meg városnézéskor. A metrózást lehetetlen volna elkerülnöd, szinte az egész várost behálózza, de érdemes elmerülnöd a buszjáratokban is, és sok élménytől fosztod meg magad, ha nem próbálod ki New York kompvonalait.

A lap folytatása

 

Így taxizz

new york-i taxiNew Yorkban jelenleg közel tizennégyezer taxi járja a város útjait. A sugárutakat sárgára festő taxik leginkább Manhattanben fordulnak elő tömegesen, de a város minden részén találkozni velük. A helyiek és a turisták egyaránt előszeretettel használják.

A lap folytatása

 

Városnézési lehetőségek

New York gyalogosokSokféle módon járhatód a várost, tudhatod le a távolságot látnivaló és látnivaló között. A legtöbb persze nyilvánvaló, mint például a tömegközlekedés és a taxizás, vagy akár a turisták kedvence, a nyitott tetejű busz, New Yorkban viszont a szokványos lehetőségek mellett van számos egyedi is.

A lap folytatása

 

Spórolj a belépőkön

New York CitypassA városnéző passzokkal sok pénzt spórolhat az utazó. A csomagban árult belépőjegyek azoknak valók, akik mindenképp felkeresnék a fizetős látnivalókat, múzeumokat, márpedig New Yorkban ilyenből sok van. Egy passzal akár az ár fele megtakarítható, a kínálat pedig széles: van passz, ami a legnépszerűbb látnivalókra korlátozódik, vannak tematikus csomagok, míg másnál szinte bármit megnézhetsz, ami belefér a kifizetett időbe.

A lap folytatása

 

Hasznos alkalmazások

metroAz okostelefonok és táblagépek korában számos alkalmazás segítségedre lehet New Yorkban. Egy idegen városban a tájékozódás problémás tud lenni, így a fejlesztők talán erre feküdtek rá a legjobban. Rengeteg alkalmazás épült a New York-i metró- és buszhálózatra. A legnagyobb turistalátványosságoknak saját alkalmazásuk is van, amelyek segítségével jegyet vásárolhatsz, tájékozódhatsz a látványosságon belül.

A lap folytatása

 

Rövid tippjeink

epal1111Az itt felsorolt válogatásban igyekeztünk összegyűjteni a lehető legtöbb tippet, amit érdemesnek gondoltunk arra, hogy felhívjuk rá a városba utazók figyelmét. A saját és olvasóink tapasztalatai alapján összeállt csapongó lista messze nem teljes, számtalan apró praktika lehet még, amivel spórolhatsz vagy tartalmasabbá teheted az utad.

A lap folytatása

 

New York-i beszámolók

new york beszámolókTörténetek nélkül túl steril információ ez a sok tipp? Ha már eleged van az oldal lexikális infótárából, ajánljuk a blogunkra érkezett beszámolókat. A várost megjárt olvasók történetei központjában New York áll, de némelyekben vannak kitérők a városon túli Amerikában is.

A lap folytatása