Utazás előtt

Az utazás előtt menü a New Yorkba készülők számára nyújt segítséget. A felkészülés nélkülözhetetlen teendőinek egyike a belépéshez szükséges papírok beszerzése. Ez turistaként ma már nem bonyolult feladat, a papírok a belépéshez lapon pedig minden szükséges infót megtalálsz, ami ehhez kell. Jó tisztában lenned a repülőjegy-beszerzéssel is, az árak ugyanis a főszezonokhoz közeledve meredeken emelkednek. A szálláskeresést sem érdemes az utolsó pillanatokra, esetleg az érkezés utánra hagynod – erről az így keres szállást oldalon olvashatsz bővebben.  


Papírok a belépéshez

epal1111Az Egyesült Államokba való beutazás előtt be kell szerezned a szükséges papírokat és/vagy a vízumot. Mióta Magyarország Európai Uniós tagállam, már te is megszokhattad, hogy elég ha nálad van a személyi igazolványod és máris bejárhatod Európa nagy részét. Sajnos az USA szigorúbb feltételekhez köti a belépést, bár turistaként 2008. novembere óta sokkal könnyebb dolgod van, mint korábban volt.

A lap folytatása

 

Így keress szállást

couchsurfing new yorkAhogy a repülőjegyek intézését, úgy a szállásfoglalást sem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni. Ez persze nem jelenti azt, hogy New Yorkban ne találna az ember bármikor szabad szobát, de a választék a főszezonhoz közeledve gyorsan szűkül. Dönts akár hotel, akár hosztel vagy bármilyen más szállás mellett tudd, ugyanazt a minőséget a külkerületekben sokkal olcsóbban megkapod, mint Manhattanben. A távolság ne tartson vissza: a jól kiépült tömegközlekedésnek hála, a város bármely részéről gyorsan elérhető a központ.

A lap folytatása

 

Tanácsok repülőjegyhez

airplane jfkSok pénzt megtakaríthatsz a repülőjegyen, ha időben foglalsz, és nem ragaszkodsz a főszezonhoz. New Yorkban a főszezont a nyári hónapok, valamint a karácsonyi időszak jelenti. Ilyenkor a légitársaságok árai másfél-kétszeresére emelkednek a holtszezonban kínáltakhoz képest. Ha Budapestről indulsz, egy átszállással mindenképp számolj, és készülj fel a hosszú határátlépésre, akár a JFK-n, akár a LaGuardián landolsz.

A lap folytatása

 

Általános információk

New York zászlajaHány órával van korábban New Yorkban? Mennyi ott a magyar ember? Mennyire van messze? Itt vannak a válaszok a legalapvetőbb kérdésekre, ami egy utazónak eszébe juthat. Szájbarágó jelleggel, az általános információk lapon.

A lap folytatása

 

Határátlépés Amerikában

ujjlenyomat hatarellenorzesA határátlépés lesz az első dolgod, miután leszálltál a repülőről. Márpedig ha New Yorkban lépsz be az Egyesült Államok területére, nagy valószínűséggel a repteren teszed. A lapon összeszedtük a tudnivalókat és néhány tapasztalatból összegyűlt jótanácsot, amiket jobb ha tudsz, amikor odaállsz a határőr elé.

A lap folytatása

 

New York időjárása

New York esőbenNew York Rómával és Madriddal egy szélességi körön fekszik, amiért időjárása az év nagy részén forróbb a magyarországinál. A nyarak itt melegek, a telekbe azonban bekavar az Atlanti-óceán, amiért nem ritkák az egész várost megbénító havazások.

A lap folytatása

 

+1: Foglald le, ami az utazáshoz kell

new york-i utazásSzállás, repülőjegy, autóbérlés – itt mindent előre lefoglalhatsz New York-i utazásodhoz. Bármire is vágysz, itt biztosan találsz az igényedhez illő szolgáltatást. Mindegyik foglalás egyszerű és biztonságos.

A lap folytatása