Így keress szállást New Yorkban

NYCmanA szállásfoglalást nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni. Ez nem jelenti azt, hogy New Yorkban ne találna az ember bármikor szabad szobát, de a választék a főszezonhoz közeledve gyorsan szűkül. Dönts akár hotel, akár hosztel vagy bármilyen más szállás mellett, tudd, ugyanazt a minőséget a külkerületekben sokkal olcsóbban megkapod, mint Manhattanben. A távolság ne tartson vissza: a város bármely részéről gyorsan elérhető a központ.

 

Hotelek

hotel new yorkHa hotelben szállnál meg, azzal számolj, hogy Manhattanben lényegesen drágábbak a szobák, mint bármely más kerületben. Különösen igaz ez a főszezonra. Ha a manhattani hoteleket drágállod, vagy az igényeidnek megfelelő szintű hotelt jó áron csak azon kívül találsz, ne ijedj meg. A New York-i tömegközlekedés van annyira kiépült, megbízható és gyors, hogy városon belül bárhonnan ésszerű idő alatt (egy órán belül) Manhattanbe érj. Oda, ahol egy turista ideje javát eltölti.

Brooklyn, Queens vagy akár Bronx is jó választás, ha spórolni akarsz, egyedül Staten Island körülményes e téren. A vidékies hangulatú sziget tökéletes, ha nyugalomra vágysz, azzal azonban számolj, hogy a belvárosba leggyorsabban komppal jutsz el, így pedig – kalkulálva a szigeten belüli közlekedéssel, várakozással a terminálban – egy út Manhattanbe legkevesebb negyven perc.

 

Szállást foglalnál? Itt egyszerűen megteheted:Booking.com

 

Hosztelek

hostel new yorkHúsz-harminc dollártól akár Manhattanben is ki lehet fogni kulturált ifjúsági szállásokat egy éjszakára. Mint a világon bárhol, a legolcsóbbakban itt is nyolc-tíz férőhelyes, emeletes ágyas szobát kapni, de szerencsés esetben, negyven-ötven dollárért már kétágyasat is találni. Ez a pároknak különösen jó, mert így már csak a mellékhelységen és a zuhanyzón kell osztozni más vendégekkel. Ritka esetben még azon sem. Félszáz dollár felett nagyon színvonalas a választék, és a szolgáltatás minősége – akár csak az árak – itt is elmehetnek akár a hotelokéig.

A New York-i hosztelek mellett szól, hogy az ingyen wifit még a legolcsóbbakban is találsz.

 

Ha inkább egy magyar szállásadónál szállnál meg jó áron, menj az Olcsó szállás New York-ban lapunkra

 Booking.com

Bérelj lakást, házat

bérelt lakás new yorkOtthonos szállásokat kínál a homeaway.com, amely olyan rövidtávra bérelhető lakások, házak gyűjtőoldala, ahol egy négycsillagos hotelszoba áráért már széles a választék. A HomeAway használatával valamelyest közelebbi tapasztalat szerezhető a New York-iak mindennapjairól, mint a turistáknak fenntartott hotelekben, hosztelekben, és csakúgy mint azoknál, a külkerületek itt is olcsóbbak Manhattannél.

Brooklynban és Queens-ben 150-200 dollártól lehet komplett lakásokat bérelni egy napra. Ennyiért sokszor már két-három szobásakat adnak, a szolgáltatás tehát leginkább azok számára jó alternatívája a hotelnek, akik nagyobb társasággal, családdal utaznak a városba. Staten Islanden hasonló az árfekvés, de ott házakból van nagy kínálat, míg Manhattanben 250 dollártól kezdődnek az elfogadható méretű és fekvésű lakások. A HomeAway kínálatában mindig fel van tüntetve, hogy az adott szállás legkevesebb hány napra bérelhető.

 

Szállj meg ingyen – Couch surfing

couchsurfing new yorkHa egyedül, de legfeljebb másodmagaddal utazol, alkalmazkodó vagy és a lehető legolcsóbban szeretnéd megoldani a szállásodat, regisztrálj a couchsufing.org oldalon, ahol hatmillió felhasználó kínálja egymásnak kanapéját, szobáját a világ minden részéről, New York-ból például több tízezren.

A couch surfing előnye, hogy a vendéglátó ingyen nyújt szállást a vendégnek, a szerveződés szellemisége azonban nem a spórolásra alapul. Az így utazók ritkán maradnak néhány napnál tovább egy helyen (bár ez minden esetben megállapodás és igény kérdése), s ezalatt az alkalmi együttélésből közeli barátságok kötődhetnek. Mint városlakó, a vendéglátó rendszerint hasznos tippeket ad az utazónak, emellett közeli képet nyújt arról, milyen az élet helyiként.

A magyarul kanapéturizmusnak vagy kanapészörfölésnek is nevezett couch surfigről többet megtudhatsz a couchsurfing.blog.hu oldalon, regisztrálni pedig itt tudsz: couchsurfing.org


Booking.com