Hasznos linkek

MFA.GOV.HU – A New York-i Magyar Főkonzulátus honlapja. Turistaként is hasznos információkat találsz itt, de az oldal tartalma elsősorban a kinti magyar munkavállalóknak, diákoknak szól; vízum- és állampolgársági ügyekkel, munkavállalással kapcsolatban ad tájékoztatást.

 

Magyar nyelvű blogok

548 ÓRA NEW YORKBAN BLOG – 2011-es New York-i utunkra készült blogunk. A szám az elején azt mutatja, hány órát terveztünk a városban tölteni akkor. A blogra eredetileg beszámolókat írtunk volna, de azok elmaradtak. Fél évvel az út után a lap tematikát váltott, és ma már nem a személyes élményeinkről szól; a város érdekességeit igyekszünk bemutatni posztjainkban.

AMERIKABLOG – Az oldal első sorban az Amerikában táborozó, vagy táborozni készülő fiataloknak ad hasznos tanácsokat. Nem első sorban New Yorkkal foglalkozik, de a városról is sok érdekes infót találni ott.

CSILLI IN NYC BLOG – Ne csak álmodjuk az életünket, hanem éljük az álmainkat! – írja a Csilli in New York blog szerzője, aki másfél évig dolgozott au pairként a városban. Munkájáról, mindennapjairól és utazásairól írt blogján, amely 2010-ben frissült utoljára.

DOWNTOWN – New York-i évei után költözött Londonba Dániel, aki a Downtown blogon ír utazásairól, gondolatairól. Általa egy érdekes perspektívából ismerhetjük meg New Yorkot: egy magyar világpolgár nyitott, kritikus szemüvegén keresztül. Mindezt könnyed, olvasmányos stílusával teszi élvezetessé.

NYCITY BLOG – New York City töménytelen mennyiségben. Helyi hírek, érdekességek, történelem, lifestyle, minden, amire a NY címke akasztható – így ajánlja magát a NYCity blog, amely ugyan jelenleg inaktív, de számos érdekes posztot találni ott.

Tinkmara – Amerikai szokások, ünnepek, mentalitás, hitek-tévhitek, mítoszok és hétköznapok – rengeteg érdekesség New Yorkról, egy New York-i magyar szemével. A szerző, Katalin tanító-gyógypedagógus az államokban, rendkívül alapos és informatív blogját hobbiként szerkeszti.

Travellina – Travellina, azaz Kisgyörgy Éva hamisítatlan világutazó. Éva több mint száz országban járt már, útjai alatt szerzett tapasztalatait honlapján gyűjti. New Yorkhoz régi és szoros kapcsolat fűzi, ezért a városnak külön menüpontot szánt a lapon.

 

Angol nyelvű blogok, lapok

GOTHAMIST – Tán a legjobb New York foglalkozó honlap. A Gothamisten tekintélyes számú szerkesztő dolgozik, így tartalma rendszeresen, napi több tucat anyaggal bővül. Elsősorban aktuális helyi témákkal foglalkozik, de sok írás jelenik meg rajta a város gasztrokultúrájáról, művészetéről. Stílusát tekintve félúton van a napi újságírás és a blogolás között.

HUMANS OF NEW YORK – Brandon Stanton 2010-ben költözött New York-ba, miután Chicagóban elvesztette munkáját. Fejébe vette, hogy  fotón örökíti meg a város emberit, a képeket pedig alanyainak rövid történetével kísérve feltölti honlapjára. A blog három éve alatt több mint ötezer fotó és történet készült, a projekt pedig már könyvben is megjelent.  

UNTAPPED CITIES – A beszédes nevű oldal mögött álló szerkesztők célja, hogy a város ritkán látott, ismeretlen részeit bemutassák. Ezt az általuk szervezett túrákon, a blogon keresztül teszik.