Liberty Island

Liberty IslandA Liberty Island egy sziget az Upper Bayen, két és fél kilométerre Manhattan déli csücskétől. Első sorban az rajta álló Szabadság-szobor miatt ismert, de nem csak azért érdemes felkeresni.

A sziget több okból kihagyhatatlan célpontja a turistáknak. Mindenekelőtt persze a város egyik jelképének számító szobor miatt érkeznek ide tömegek, de a partjáról látható panoráma is erős érv mellette. Érdekes látvány továbbá a Fort Wood, egy tizenegy ágú csillagot formázó erőd, mely eredeti funkcióját rég elvesztette, és ennek közepére épült a Szabadság-szobor talapzata.

A mindössze hatvanezer négyzetméteres szigeten található két kisebb fás park is, melynek egyike öt szobrot rejt. Azokét, akiknek fontos szerepe volt a Szabadság-szobor felállításában, így áll itt egy szobor Pulitzer Józsefnek is, aki sajtómágnásként sokat tett azért, hogy a New York-iak figyelmét felhívja a pénzügyi nehézségek miatt lassan haladt építésre az 1880-as években.

A Liberty Islanddel kapcsolatos érdekesség, hogy bár közigazgatásilag New York városához tartozik, földrajzilag már a New Jersey-hez tartozó vizeken áll.
Kerület:

Manhattan

Városnegyed:

Liberty Island

Cím:

Liberty Island


Árak

Felnőtt: $17/fő


Nyitvatartás:

Mindennap: 9-15:30


548548

3 / 5 (2 votes)